Showing 1–12 of 73 results

Zatvori

Suručica biljka 40g

4.25 KM
Naziva se i biljni aspirin, medunika ili končara. Koristi se za ublažavanje bolova zbog sadržaja prekursora aspirina izoliranog iz cvjetnih glavica suručice.
Zatvori

Tormentila ( steža ili petoprsta) biljka 50g

5.90 KM
Korijen (podanak) tormentile upotrebljava se protiv proljeva, osobito krvavog, protiv groznice i šećerne bolesti, kod upale usne šupljine i zubnog mesa.    
Zatvori

Zdravac 40g

4.55 KM
Zdravac u sebi sadrži: tanine, pektin, holin, flavonoide, fenole i eterična ulja. Narodna medicina mu pripisuje sposobnost oporavka i jačanja organizma, djelotvoran je kod upale sluznice organa za varenje i dijareje.
Zatvori

Troskot (pasija trava) biljka 40g

3.30 KM
Djeluje diuretski i adstringentno. Izvrsno je sredstvo za zaustavljanje povraćanja krvi, liječenje katara želuca i čireva u želucu. Koristi se, inače, za grgljanje kod upala grla i ždrijela.    
Zatvori

Divizma 20g

5.95 KM
Najviše se koristi u liječenju bolesti dišnog sustava (upala grla, kašalj, bronhitis, upala pluća, tuberkuloza), a odlično pomaže i kod kožnih upala i ozljeda te upala očiju. I za probavu je korisna: smiruje proljev i hemoroide.
Zatvori

Ruta 40g

5.45 KM
Ruta se koristi za liječenje umornih očiju i glavobolje, visokog tlaka, te jača oslabljene krvne žile. 
Zatvori

Lazarkinja 40g

3.85 KM
Čaj od lazarkinje pospješuje mokrenje, umiruje bolove u trbuhu, regulira nepravilan rad srca, uklanja nesanicu, djeluje bez sumnje na čišćenje krvi i uzrokuje lagano izlučivanje znoja.  
Zatvori

Dimnjača 30g

4.35 KM
Jača cijeli metabolizam, naročito krv, te se uzima za: pojačano stvaranje crvenih krvnih zrnca.
Komorač plod - Foeniculum vulgare mill.
Zatvori

Čaj komorač plod 40g

3.75 KM
Djeluje karminativno, ekspektorantno i spazmolitično. Pomaže kod tegoba dišnih puteva (prehlade, promuklosti, upala ždrijela, bronhitisa), olakšava iskašljavanje. Daje se kod nadimanja i grčeva u želucu i crijevima.
Zatvori

Čaj kantarion 40g

3.20 KM
Čaj od kantariona najpopularniji je zbog svog dejstva protiv depresije. Odličan lijek za stres i anksioznost poboljšava raspoloženje. 1-2 čajne kašike preliti sa 2dl vode i poklopiti, nakon 15min procijediti, piti 3x.
Zatvori

Čaj sjeme koprive 40g

4.90 KM
Sastav: Osušeno sjeme koprive. Pripremanje i upotreba: 1 čajnu kašiku čaja staviti u 1,5dl hladne vode polako zagrijati i pustiti da tiho ključa 1min, nakon toga procijediti i piti. Djelovanje: Koristi se za jačanje organizma, čisti krvne sudove i jetru, kod malokrvnosti, kod gihta i reume i za potenciju.
Zatvori

Zeleni čaj 50g

4.75 KM
Sastav: Osušeni listovi zelenog čaja. Pripremanje i upotreba: Proključalu vodu malo ohladiti zatim prekriti listićima zelenoga čaja, procijediti nakon 5 min i piti. Djelovanje: Korisiti se za jačanje imuniteta, smanjuje rizik od raka, štiti od srčanih oboljenja, snižava holesterol i krvni pritisak, dobar za detoksikaciju i mršavljenje, usporava proces starenja.