Showing 1–12 of 74 results

Zatvori

Čaj neven 40g

3.80 KM
Čaj od osušenih cvjetova nevena  (Calendulae flos) ima odlično protuupalno djelovanje na organizam. Pomaže kod menstrualnih tegoba i regulisanja menstrualnog ciklusa. Pročišćava krv te se koristi kod infekcija.
Zatvori

Borovnica plod čaj 80g

8.10 KM
Borovnica plod (Myrtilli fructus) je veliki izvor antioksidanata. Istraživanja su pokazala da borovnica usporava proces starenja, blokira početnu fazu za razvoj karcinoma, poboljšava vid, kao i cirkulaciju, pomaže u kontroli dijabetesa itd.
Zatvori

Suručica biljka 40g

4.25 KM
Naziva se i biljni aspirin, medunika ili končara. Koristi se za ublažavanje bolova zbog sadržaja prekursora aspirina izoliranog iz cvjetnih glavica suručice.
Zatvori

Tormentila ( steža ili petoprsta) biljka 50g

5.90 KM
Korijen (podanak) tormentile upotrebljava se protiv proljeva, osobito krvavog, protiv groznice i šećerne bolesti, kod upale usne šupljine i zubnog mesa.    
Zatvori

Zdravac 40g

4.55 KM
Zdravac u sebi sadrži: tanine, pektin, holin, flavonoide, fenole i eterična ulja. Narodna medicina mu pripisuje sposobnost oporavka i jačanja organizma, djelotvoran je kod upale sluznice organa za varenje i dijareje.
Zatvori

Troskot (pasija trava) biljka 40g

3.30 KM
Djeluje diuretski i adstringentno. Izvrsno je sredstvo za zaustavljanje povraćanja krvi, liječenje katara želuca i čireva u želucu. Koristi se, inače, za grgljanje kod upala grla i ždrijela.    
Zatvori

Divizma 20g

5.95 KM
Najviše se koristi u liječenju bolesti dišnog sustava (upala grla, kašalj, bronhitis, upala pluća, tuberkuloza), a odlično pomaže i kod kožnih upala i ozljeda te upala očiju. I za probavu je korisna: smiruje proljev i hemoroide.
Zatvori

Ruta 40g

5.45 KM
Ruta se koristi za liječenje umornih očiju i glavobolje, visokog tlaka, te jača oslabljene krvne žile. 
Zatvori

Lazarkinja 40g

3.85 KM
Čaj od lazarkinje pospješuje mokrenje, umiruje bolove u trbuhu, regulira nepravilan rad srca, uklanja nesanicu, djeluje bez sumnje na čišćenje krvi i uzrokuje lagano izlučivanje znoja.  
Zatvori

Dimnjača 30g

4.35 KM
Jača cijeli metabolizam, naročito krv, te se uzima za: pojačano stvaranje crvenih krvnih zrnca.
Komorač plod - Foeniculum vulgare mill.
Zatvori

Čaj komorač plod 40g

3.75 KM
Djeluje karminativno, ekspektorantno i spazmolitično. Pomaže kod tegoba dišnih puteva (prehlade, promuklosti, upala ždrijela, bronhitisa), olakšava iskašljavanje. Daje se kod nadimanja i grčeva u želucu i crijevima.
Zatvori

Čaj kantarion 40g

3.20 KM
Čaj od kantariona najpopularniji je zbog svog dejstva protiv depresije. Odličan lijek za stres i anksioznost poboljšava raspoloženje. 1-2 čajne kašike preliti sa 2dl vode i poklopiti, nakon 15min procijediti, piti 3x.