Showing 1–12 of 21 results

Zatvori

Ulje čurekota 125ml

15.95 KM
Ulje čurekota (crnog kima) pomaže kod alergija, neurodermatitisa, psorijaze, reguliranja imunološkog sistema.Koristi se za ublažavanje neželjenih posljedica hemoterapije.  
Zatvori

Tea Tree Remedy 25ml

11.70 KM
ULJE ČAJEVCA Esi Tea Tree Oil je 100% čisto ulje čajevca, sa više od 38% terpena. DJELOVANJE: Esencijalno ulje australskog čajevca sigurno je za lokalno korištenje u tretmanu nečiste kože, akni, gljivičnih, bakterijskih i virusnih infekcija, manjih rana i posjekotina, ugriza i uboda insekata, te kod opekotina. Može se koristiti i u aromaterapiji, za bolju otpornost organa gornjeg disajnog sistema. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Nanijeti nekoliko kapi ulja na kožu. Za disajne puteve uzeti 2-3 kapi razrijeđene u vodi ili na kocki šećera.
Zatvori

Suncokretovo ulje 500ml

7.95 KM
Suncokretovo ulje omiljena je vrsta biljnog ulja, što ni ne čudi jer je ono jeftino, ukusno i karakteristično za naše podneblje. Odlikuje se visokim udjelom vitamina E te posjeduje visoku točku dimljenja koja mu omogućava stabilnost pri višim temperaturama kod pripreme hrane. Nutritivno gledano krasi ga nekoliko kvalitetnih osobina. Primjerice, odlikuje se visokim udjelom vitamina E. Od svih biljnih ulja, jedino ulje pšeničnih klica ima viši sadržaj vitamina E od suncokretovog ulja. Također, suncokretovo ulje može se pohvaliti s niskim sadržajem zasićenih masnih kiselina, a visokim sadržajem nezasićenih masti. U svom sastavu ono krije 70 posto višestruko nezasićenih omega - 6 masnih kiselina (najviše linolne masne kiseline), zatim oko 20 posto jednostruko nezasićenih masnih kiselina (oleinska masna kiselina koja je karakteristična za maslinovo ulje) te 10 posto zasićenih masnih kiselina (najviše palmitinske i stearinske masne kiseline).
Zatvori

Sezamovo ulje 500ml

17.95 KM
Sezamovo ulje s pravom nosi titulu kralja biljnih ulja. Ova planetarno popularna tekućina dobiva se iz sjemenki biljke sezam čiji je uzgoj započeo još prije 3.000 godina na Bliskom Istoku. Zbog pozitivnih učinaka na zdravlje, sezamovo ulje se smatra jednom od najzdravijih namirnica na svijetu. Izvrstan okus, bogatstvo nutrijenata i dugi rok trajanja karakteristike su koje ovo ulje izdvajaju od ostalih ulja. Zbog bogatstva hranjivih tvari primjenjuje se u prehrambene, ljekovite i kozmetičke svrhe. Zahvaljujući nutritivnoj vrijednosti i osebujnom okusu njime se obogaćuju jela svih svjetskih kuhinja. U novije vrijeme sve veći broj kozmetičkih proizvoda oplemenjen je sezamovim uljem.
Zatvori

Bučino ulje 250ml

15.70 KM
Bučino ulje svojim izuzetnim orašastim okusom daje posebnu i specifičnu aromu mnogim jelima. Dobiva se od sjemenki, odnosno koštica ploda buče. Za proizvodnju ovog ulja koriste se buče čije koštice nemaju ljuske, tzv. golice. Zahvaljujući bogatstvu nutritivnih ljekovitih spojeva smatra se jednim od najcjenjenijih prirodnih lijekova. Sadrži ugljikohidrate, minerale, bjelančevine te važne nezasićene masne kiseline, linolnu (omega-6) i oleinsku (omega-9) kiselinu. Obiluje željezom, manganom, magnezijem, bakrom, cinkom i selenom te vitaminima C, E, D, K i B.
Zatvori

Maslinovo ulje 0,50l

14.85 KM
Maslinovo ulje je čovjekov najbolji saveznik protiv bolesti i prvo je na spisku od 10 prehrambenih namirnica koje su korisne za ljudski organizam, zbog čega ga i zovu "tečno zlato". Prirodni sok od maslinovog ulja je eliksir zdravlja i dugovječnosti.
Zatvori

Organsko extra djevičansko kokosovo ulje 450g

20.65 KM
Ekstra devičansko kokosovo ulje je stabilna, zdrava zasićena masnoća koja nema trans-masnih kiselina, inače odgovornih za nastanak arterioskleroze i bolesti srčanog mišića.
Zatvori

Organsko extra djevičansko kokosovo ulje 250g

13.85 KM
Ekstra devičansko kokosovo ulje je stabilna, zdrava zasićena masnoća koja nema trans-masnih kiselina, inače odgovornih za nastanak arterioskleroze i bolesti srčanog mišića.
Zatvori

Organsko ekstra djevičansko ulje kokos 1,4kg

49.95 KM
Ekstra devičansko kokosovo ulje je stabilna, zdrava zasićena masnoća koja nema trans-masnih kiselina, inače odgovornih za nastanak arterioskleroze i bolesti srčanog mišića.
Placeholder
Zatvori

Bučino ulje 100% hladno cijeđeno 500ml

41.70 KM
Bučino ulje se stoljećima koristilo u istočnoj Evropi, Indiji i Americi. Proizvodi se iz sjemenki posebne vrste uljene buče. Izvana je zeleno-žuta, a iznutra narančasta. Njene tamno zelene sjemenke nemaju karakterističnu opnu kao sjemenke drugih vrsta buče i zbog toga se još nazivaju i "golice".Osim u proizvodnji ulja, one se u prehrani koriste neprerađene kao bogat izvor omega masnih kiselina, vitamina i minerala. Dobiveno ulje je naročito bogato vitaminima A, E, C i K. Svježe ulje sadrži više od 60% nezasićenih masnih kiselina. Također sadrži i bjelančevine i druge korisne hranjive tvari. Bučino ulje je tamno-zelene do crne boje. Ima izrazit, bogat i specifičan okus pomalo nalik orašastom. Najčešće se koristi kao preljev za salate u kombinaciji s octom, jelima od povrća, tjestenine, mesa i kao dodatak kolačima. Zbog svoje boje, koristi se i za kreiranje zanimljivih vizualnih efekata prilikom ukrašavanja jela.
Zatvori

Ulje divlji origano 10ml

28.50 KM
100% čisto, nerazrijeđeno, organskog porijekla. Ulje divljeg origana se dobija parnom destilacijom lista divljeg origana Namena: Preporučuje se kod infekcija urinarnog, gastrointestinalnog i respiratornog sistema, kao antioksidans i sredstvo koje doprinosi imunitetu.
Zatvori

Kokosovo ulje hladno cijeđeno – djevičansko 500g

20.95 KM
Kokosovo ulje se dobiva iz kopre , sušenog mesa kokosovog oraha. Iako kopra sadrži manje masnoća od nekih drugih orašastih plodova (na primjer badema), kokosovo ulje se ističe visokim udjelom zasićenih masnih kiselina, a također i sadrži minerale poput željeza i cinka. Zbog svog sastava ulje je vrlo stabilno, sporo oksidira, pa mu je rok trajanja duži od biljnih ulja koja sadrže veliku količinu nezasićenih masnih kiselina.