Pharmacy & Bio – Biljoteke i trgovine zdrave hrane
Vogošćanskih odreda bb, 71 320 Vogošća
+387 (0)33 430 922
Pon - Pet: 08:00 - 20:00 | Sub 09:00 - 16:00
Džem od šipurka

Džem od šipurka

Obiluje vitaminima D, P, K, B1, B2, B3 i provitaminom A. Otklanja umor i malaksalost, liječi glavobolju i vrtoglavicu, pomaže u detoksikaciji, zaustavlja mučninu i proljev, štiti od kardiovaskularnih bolesti, poboljšava cirkulaciju, sprječava anemiju.

Bestilj od šljive

Bestilj od šljive

Višestruke dobrobiti za zdravlje i ljepotu čuva zdravlje srca, pomaže u apsorpciji željeza, poboljšava probavu, regulira razinu šećera, pomaže u mršavljenju, čuva zdravlje kostiju, štiti ljepotu i zdravlje kože, usporava pojava bora i ostalih znakova starenja.

Slatko od aronije

Slatko od aronije

Slatko od aronije u pakovanju od 250 grama je bogat izvor antioksidanasa, spriječava rast tumora, zaštitno djeljuje na jetru, ima pozitivan učinak na bolesti srca, snižava nivo šećera u krvi, reguliše krvni pritisak, ima protivupalna svojstva.

Džem od aronije

Džem od aronije

Džem od aronije u pakovanju od 410 grama je bogat izvor antioksidanasa, spriječava rast tumora, zaštitno djeljuje na jetru, ima pozitivan učinak na bolesti srca, snižava nivo šećera u krvi, reguliše krvni pritisak, ima protivupalna svojstva.

Brašno od aronije

Brašno od aronije

Može se koristiti kao dodatak (začin) prilikom pravljenja hljeba, peciva, kolača, preliva, i raznih sosova. Spriječava rast tumora, zaštitno djeljuje na jetru, ima pozitivan učinak na bolesti srca, snižava nivo šećera u krvi i reguliše krvni pritisak.

Matični sok od aronije

Matični sok od aronije

Sok od aronije u boci od 750 mililitara je bogat izvor antioksidanasa, spriječava rast tumora, zaštitno djeljuje na jetru, ima pozitivan učinak na bolesti srca, snižava nivo šećera u krvi, reguliše krvni pritisak, ima protivupalna svojstva.

Med bagrem

Med bagrem

Koristi se za regulisanja funkcije želuca, poboljšanje apetita, zaustavljanje krvarenja, efikasno je sredstvo protiv kašlja, visoke temperature, može se koristiti kod očnih bolesti, preporučuje se za smirenje živaca, u stresnim situacijama i protiv nesanice.

Med sa orašastim plodovima

Med sa orašastim plodovima

Zdravstvene dobrobiti orašastih plodova, Ne samo da imaju dobar okus, oni nam daju ogromnu količinu energije i nude mnoge zdravstvene prednosti. Odličan izvor proteina, zdravih masti, vitamina i minerala, bogat izvor antioksidanata, jačaju imunitet.

Med sa sjemenkama koprive

Med sa sjemenkama koprive

Kopriva sjeme je bogato željezom, kalcijem, fosforom, magnezijem, vitaminima C, A, D, B2, visok sadržaj proteina, bjelančevina aminokiselina. Poboljšava imunitet, krvnu podiže nivo željeza u krvi. Koristi se za liječenje infekcija urinarnog trakta, infekcija.

Med sa ćurekotom

Med sa ćurekotom

Pomaže u liječenju i tretmanu kožnih bolesti poput akni i psorijaze. Čurokot sjeme je prirodni antibiotik i antivirotik, odličan antioksidant, jača imunološki sistem, održava zdravu bakterijsku floru probavnog sistema i stimulira rad jetre i bubrega.

Med sa cimetom

Med sa cimetom

Antioksidansi iz cimeta stabiliziraju razinu šećera u krvi, smanjuje bol kod artritisa, pomaže kod prehlade i kašlja. Jača imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa, poboljšava rad digestivnog trakta a djeluje i antiadhezivno.

Med sa brusnicom

Med sa brusnicom

Doba protiv urinalnih infekcija. Lijek je protiv bakterije E colli, dobra je u borbi protiv bakterije “helicobacter pylory” koja je uzročnik čira na želucu i gljivice kandide. Brusnica je dobar laktasiv, pomaže varenju, normalizuje rad digestivnog trakta.

Med sa aronijom

Med sa aronijom

Dobrobiti aronije, odličan je izvor antioksidanata, sprečava bolesti srca i krvnih žila, regulira krvni tlak, štiti zdravlje urinarnog sistema, ima antiupalna svojstva, stimulira rad štitnjače, poboljšava pamćenje i koncentraciju, regulira razinu šećera u krvi.

Med sa đumbirom i kurkumom

Med sa đumbirom i kurkumom

Djeluje antiupalno, antikancerogeno i antioksidativno. Bogat je izvor željeza, mangana, vitamina B6, dijetalnih vlakana i kalija. Kurkuma štiti od mnogih vrsta raka, pomaže kod reume i artritisa, šećera, liječi kožne probleme poput dermatitisa.

Kiseli pekmez od jabuke

Kiseli pekmez od jabuke

Pomaže kod kašlja, bronhitisa, astme, anemije i pogodan za dijabetičare, jača imunitet, stimulira rad bubrega, jetre i žuči, štiti od bolesti usne šupljine, štiti srce i krvne žile, pomaže kod stresa, umora i nesanice, štiti od bakterija i virusa.

Slatki pekmez od jabuke

Slatki pekmez od jabuke

Pomaže kod pada imuniteta, loše krvne slike, brži oporavak od bolesti, U jabuci ima i do 40 mg vitamina C, potom vitamina A, E, B1, B2, B6 i beta-karotena. Ona sadrži i minerale kalij, kalcij, fosfor, magnezij i željezo.

Pekmez od jabuke, đumbira i cimeta

Pekmez od jabuke, đumbira i cimeta

Pekmez od jabuke sa đumbirom i cimetom ublažava bolove, smiruje i smanjuje razdražljivost, pospješuje mokrenje i odstranjuje suvišnu vodu, uništava patogene mikroorganizme, smanjuje upale i bolove uzrokovane artritisom.